Kıskançlıktan özgürleşmenin en etkili yolu festivallerimizde ve merkezlerimizde uygulanan bu etkili teknikleri uygulamaktır.
Ancak yine de bu duygunun temelleri incelenmeli ve üzerine teorik bilgilerle pekiştirilmelidir.

Birinci adım; Kıskançlık duygusu dış değil iç dünyayla alakalıdır. Kıskançlık duygusu yaşandığında kimseyi suçlamamak gerekir, bu duyguya neden olan kişinin kim olduğunu anlamak için aynaya bakın.
Kıskançlığın tek bir sorumlusu vardır, oda kendiniz.
Bu birinci unsuru iyice sindirdikten sonra ikinci adıma geçebiliriz;

• Kıskançlık ile yüzleşin ve onu kabullenin. Farkında olmak kıskançlık için büyük bir adım, ne kadar kıskanç olduğunuzu bilin ve kabullenin. Kıskançlık duygusunun dinamiklerini anlayın, sizi nasıl ele geçirdiğini ve nasıl etkilediğini gözlemleyin.

Kıskançlığı Kabullenin

Üçüncü adım; özgüveniniz ve özsaygınız her zaman yüksek olmalı. Özgüven düşük ise kişi eşine hiç güvenmez, haliyle onu kıskanır. Fakat özgüven yükselirse kişi dolayısıyla kendine olan tam güveni sayesinde eşine ve herkese güvenir. Böylece kıskançlık yok olur.

Dördüncü adım; iletişim kurmak ve samimi diyalog oluşturmak kıskançlığı aşmak için önemlidir. Eşinize onu kıskandığınızı, sizde yarattığı etkileri anlatın. Bu duygudan özgürleşmek istediğinizi ve ilişkinizi korumak istediğinizi açıkça ve samimi bir dille ifade edin. Yani kıskançlığa karşı eşinizle beraber olun ve onu alt edin!

 

Beşinci adım; kıskançlığın iyi bir şey olduğu fikrini çöpe atın. Seven insan kıskanır diyorlar oysaki kıskançlık sevginin yokluğudur. Kıskançlığın iyi bir şey olmadığını ve aksine size zarar verdiğinin bilincinde olun. Kıskanan ve kıskanılan için kıskançlık duygusu bir çıkmazdır. Kıskançlığın tek bir işi vardır – hayatı zehir etme işi!

Altıncı adım; ilişkide her zaman kaçamaklar olabilir. Eğer ki bu kaçamağı yapan kişi siz iseniz ve eşinizinde bunu yapacağından korkuyorsanız bu duyguları çöpe atın. Genelde eşlerden kim kaçamak yaptıysa o daha çok kıskançlık sergiliyor, bu durumda sorunun sizde olduğunun farkında olun.

Yedinci adım; kontrol etmeyi ve kontrol etme çabalarını bırakın. Bu sadece sizi yoran ve yıpratan bir eyle olacaktır. Unutmayın, siz kontrolcü değilsiniz ve kimseyi kontrol edemezsiniz. Siz eşinizi ne kadar kontrol ettiğinizi düşünseniz bile eğer ki o kaçamak yapmayı kafasına koymuşsa, bunu kesinlikle yapacaktır. Yani kıskançlık duygusuyla ve kontrol etme çabalarıyla kendinizi boşuna yormayın.

Sekizinci adım; sürekli kıskanmak eşinizi bir seks objesi olarak görmenize neden olabilir. Ve her şeyin seksten ibaret olduğunu düşünmeniz kıskançlık duygusunu artırabilir. Artık hayvani dürtülerden özgürleşip insani yaşama geçme zamanıdır. Kıskançlık duyarak ve eşinizi nesne yerine koyarak onun değerini düşürmeyin ve kendi değerinizi de düşürmeyin.

Unutmayın kıskançlık insani bir duygudur ve herkeste mevcuttur. Bu yüzden bu duyguyu baskılamaya ve gizlemeye çalışmadan üzerine düşünün ve onu sevgiye dönüştürün. Bunu yapmanın en doğal ve kolay yolu ise Farkındalık Festivallerin sevgi dolu ortamı, uygulamaları ve aktivitelerindedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here