Mutsuzluk, acılar, hayat mücadelesi hepimizi aynı noktaya getiriyor. Sonuçta insan hep değişim istiyor. Ancak çoğu insan değişmek istemiyor. Tabii değişimi istiyor, ancak değişmek istemiyor. Peki, neden? Çünkü değişmek için cesaret gerekiyor.
Oysa kişinin içinde korkular varsa değişmekten ölesiye kaçıyor. İnsan statükoya, alışkanlıklarına bağlanıyor. Her ne kadar değişim ihtiyacının farkına varsa da aslında değişimden korkuyor. Hatta bazen bu korku öyle hat safhaya geliyor ki insan çektiği acılara bile tahammül etmeye devam ediyor.

Bazen de acılar gitgide artıyor. Hayat art arda gelen sorunları diziyor kişinin karşısına, insan daha çok büyüyen bu problemlerin üzerinden sıçradıkça yoruluyor, tükeniyor zamanla. Durup farkına vardığı anlarda cesaret kabarmaları yaşasa da, o en büyük sıçrayışını değişime doğru yapacak cesareti göremiyor kendinde.
Yani insan değişimi, dönüşümü arzuluyor, yeni yaşam hayalleri kuruyor, kökten bir farklılık bekliyor ancak bunun için kendinde cesaret bulamıyor. Acılar her ne kadar zekâyı uyandırıp sorgulatsa ve çözümü de gösterse bu, gerçekleştirmek için yeterli olmuyor. Bilinenden uzaklaşıp bilinmeyende yeni ufuklara açılmak insana hep zor geliyor.

İşte bu noktada sizlere Farkındalık Festivallerimizi sunuyoruz. Farkındalık Festivali bilinenden bilinmeyene bir geçit, yenilenme için bir kapı oluyor. İlk bakışta bilinen gibi duruyor, yani arkadaşlarımız, dostlarımız, ailemiz ile doğada huzur içinde bir tatil imkânı. Ancak festivale geldiğinizde uygulamalı çalışmalara katıldığınızda görüyorsunuz ki bedeniniz yenileniyor, daha ilk çalışmada doğru tekniğin de etkisiyle doyasıya nefes aldığınızı görüyorsunuz, aynı anda yenilenme için bir arada olan insanların sinerjisi sizi de yükseltiyor, artan bir farkındalıkla değişimi hissediyorsunuz. Bedeniniz, zihniniz, duygularınız hızlı bir değişime adapte oluyor, yenileniyor. Farkındalık Festivali’nin son çalışmasına vardığımızda ise artan coşku fırtınası hepimizi sürüklüyor, bırakın kendinizi değiştirmek için cesareti tüm çevrenizin değişimine destek olabilecek yüksek bir farkındalık sizleri kucaklıyor.
Önümüzdeki ilk Farkındalık Festivali’nde değişim için cesaret geçidinden birlikte geçmek dileğiyle…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here