Kıskançlık her insanın içinde belli dozda olan bir duygudur. Bu duygu şiddet, nefretle birleştiğinde sevgiyi katlederek bünyede fiziksel, zihinsel , duygusal ve ruhsal hasarlar bırakır.
Kıskançlığı yenmek ve onunla savaşmaktan ziyade kıskançlığı dönüştürmek, onu aşmak gerekir.  Aksi takdirde kıskançlık sizi zehirleyecektir.
Bu zehirden nasıl kurtulacağız? Dünya Değişim Akademisinde uygulanan içsel simya sanatını her gün uygulayarak.
Bir çok konuda özel olarak oluşturulmuş değişim programları ve teknikleri sayesinde içteki kıskançlık takdire dönüşecektir.
• Kıskandığınız kişide olan ve sizde olmayan şey artık sizi rahatsız etmeyecek  ..
• Kıskandığınız kişinin başarısı sizi de başarılı kılacak
• Kıskandığınız kişi mutlu olduğunda siz de onunla mutlu olacaksınız
• Bütünleşme ve birlik içinde olarak o kişiyle beraber hiç-bir negatif his içinizde
barındırmadan yürüyeceksiniz.
KISKANÇLIK SEVGİYİ ÖLDÜRÜR. 
Kıskançlığın birçok zararı vardır, bunlardan biri aşka ve sevgiye zarar vermesidir. Aşk ve sevgi saf duygularla beslenir ve bu güzel duygulara bulaşan en ufak bir negatif zehir aşk iletişimine zarar verir. Kıskanan kişi yetersizlik ve değersizlik duygusuna kapılır , kendine güveni azalır ve kendini başkalarıyla kıyaslamaya başlar.  Gerçek dışı zihinde oluşturulmuş senaryolar kıskançlığın artmasına ve aşıkların birbirlerinden uzaklaşmasına neden olur.
Sevgi sıcaklığı kıskançlığın ürkütücü soğuğunu beraberinde getirir. Oysa ki sevgi
insanın içini ısıtır, o halde ne gerek var kıskançlığa?

KISKANÇLIĞI BESLEMEYİN, DÖNÜŞTÜRÜN.
Kıskançlık ortaya çıktığında doğal şekliyle gelir, onu her türlü engelleme, ondan
kurtulma savaşları, ortadan kaldırma mücadeleleri kıskançlık ağacını daha da besler . Kıskançlıktan kurtulmak ve onu takdire dönüştürmek için saf şekilde gözlemlemek gerekir yani tarafsız tanık modunda kıskançlığı izlemek ve ona hiç bir şekilde müdahale etmemek gerekir.
KISKANÇLIĞI KÖTÜLEMEYİ BIRAKIN..
O yüzden kıskançlıkla ilgili yargıdan da kaçınılmalıdır. “Kıskançlık iyi veya kötüdür“ gibi yargılarda bulunmamak gerekir.  Onu kabul etmek, bu duyguyla yürüyerek sizi bu duygunun hangi kıyıya getirdiğine bakmak gerekir.
O kıyıda kendinizi de yakmamak için her gün Değişim Teknikleri ve içsel simya sanatı uygulanmalıdır.  Bu çalışmalar teorik ve pratik uygulamalardan ibarettir. Nefes çalışmaları ve vücut çalıştırma teknikleri sayesinde tüm organizma onarılarak yıkıcı güçler yapıcı güce dönüştürülür.
AŞK ÇİÇEĞİNİN AÇMASI ELİNİZDE..

Aşk çiçeğinin solmaması için onu her gün kıskançlıktan özgür şekilde koşulsuz sevgi ile sulayın.  Kıskançlık hem size hem de sevgiye zarar verir. Sevginizi coşkuyla mutlulukla yaşamak için kıskançlığı takdire dönüştürün.  Sevdiğiniz kişiyi kıskandığınızda itiraf edin; bu duygudan kaçmayın. “Seni seviyorum“ nasıl diyorsanız  “Seni şu an kıskanıyorum“ deyin. Hemen özgürleşeceksiniz çünkü kaçmamış olacaksınız.
MUTLAK KABULLENİŞ İÇİNDE OLUN..
Farkındalıkla mutlak kabulleniş içinde olun, sadece kıskançlığın değil içinizdeki tüm negatif duyguların dönüştüğünü göreceksiniz..
Önceki makaleYaşamı Kutlama
Neval Kütük
Merhaba, 1983 doğumluyum ve Sosyoloji mezunuyum.Değişim Uzmanı olarak Dünya Değişim Akademisi'nde değişim çalışmaları sunmaktayım. İçsel Simya Sanatı üzerinde halen çalışmalar yapmaktayım. 5 yıldır Yoga antrenörlüğü yapmaktayım. Yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak yazılar yazıyorum.Değişim ve dönüşümün içsel olduğunu Dünya Değişim Akademisi'nde anladım ve halen çok hızlı, köklü, derin değişimler yaşıyor, deneyimliyorum. Herkesle de paylaşmak istiyorum. Çünkü biliyorum ki birey değişince toplum da değişiyor. Dünya Değişim Akademisi ve her ay düzenlenen Farkındalık Festivalleri bu değişimin kanıtı.Şu an Dünya Değişim Akademisi Ataşehir ve Kozyatağında çalışmalarıma devam ediyorum.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here