Birinci adım eylemlerinizin farkında olun; her hareketinizin, her adımınızın bilincinde olun. Zihninizin geçmiş veya gelecekle meşgul olmasına izin vermeyin. Derhal şimdiki an’a giriş yapın.
Düşüncelerinizin farkında olun; düşüncelerinize direnmeyin. Olduğu gibi kabul edin. Sadece izleyin. Değiştirilmesi eylemlerden daha zor olan düşüncelerle savaşmaya kalkmayın. Geçip gitmelerine izin verin.
Beklenmeyen durumlar hepimizin başına gelir. Zekânızı devreye sokun; kurban rolünü oynamayı bırakın. Başka bir karakteri oynayın. Gözlemci olun mesela… Bunu bir oyun gibi algılayın, gün içinde kendinizle oynayın. Bu pratik uygulama durumlar karşısındaki tutumunuzu değiştirecektir.
Duygularınızın farkında olun. Gelip geçici olan duyguların esiri olmayın. Gökyüzündeki bulutları düşünün, nasıl hareket ettiklerini ve nasıl birbirlerinin yerini aldıklarını hayal edin. Hissedilen her duygunun da bu şekilde bir diğerinin yerine geçeceğinin farkına varın.
Bu uygulamaları günlük hayatta uygulayın ama bunun yanında her gün mutlaka pratik çalışmanızı yapın.

Eylem, düşünce, duygu durumunuzu dönüştürün ve artan farkındalık sayesinde her geçen gün nihai uyanışa bir adım daha yaklaşın. Hayattan daha çok zevk aldığınızı, yaptığınız işe daha iyi konsantre olduğunuzu, daha sabırlı, coşku dolu olduğunuzu fark ettiğinizde bu yöntembilimin bağımlısı olduğunuzu göreceksiniz. Hayatın sunduğu bu mucizeyi asla bırakmak istemeyeceksiniz. Sevgi dolu, neşeli ve farkındalıklı bir hayatın kapılarını kendiniz açacaksınız…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here